30
okt

mijn verhaal

Geschreven door marie therese
Na een werkongeval - ik viel in 1990 van een marmeren trap in de Kredietbank - werd ik niet naar het ziekenhuis gebracht. Ik moest met het openbaar vervoer huiswaarts keren, onderging gedurende een 100-tal dagen onderzoeken in Gasthuisberg (zonder enig nuttig gevolg).
Ik zocht dan zelf verder tot ik een heel goeie dokter vond die mij sindsdien helpt. Eerst met een grote rugoperatie , later ook een nekoperatie.
Helaas kwam daarna die auto- immuunziekte op : Polyartritis. Sindsdien heb ik dus geen dag zonder pijn.
Hier is niks van patientenhulp. Ik zit dus altijd alleen. Ik betaal voor poets-  en thuiszorg van het OCMW, ook voor de tuinman. Red het maar zonder een ruggesteuntje.
Zelfhulp bestaat ja, in Oost- en Westvlaanderen, Antwerpen en zelfs Limburg. Maar hier in Vlaams Brabant: vergeet het !!!

Reacties

29/11/2014 - 23:10
Dirk Martens zegt:
Dag Marie-Therese,
het is heel erg dat je zoiets meemaakt en er dan ook helemaal alleen voor staat. Heb je al contact opgenomen met de CM? Die hebben een dienst met vrijwilligers die je komen opzoeken en een paar uur met jou doorbrengen en je helpen met kleine dingen. Zogezegd oppashulp.
Voor rugpatiënten bestaat er een organisatie "Ruggensteun". Zelf heb ik ook al meer dan 20 jaar een zwaar rugprobleem door een infectie en ben lid van Ruggensteun. Zij geven heel interessante infomomenten waar je ook contact kan leggen met andere lotgenoten. 3 maandelijks geven ze ook een tijdschrift uit met informatie en getuigenissen van mensen met een rugprobleem en pijnpatiënten. Ik zou je aanraden om met die organisatie contact op te nemen. Zij hebben ervaring en kunnen je meer info en adressen geven waar je zal terecht kunnen in Vlaams-Brabant.
Ik wens je heel veel sterkte en pijnloze dagen. Hopelijk vind je via Ruggensteun de juiste informatie en hulp die je nodig hebt.
Vriendelijke groeten,
Dirk

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.