24
jun

Een hond heeft meer rechten

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Donderdag 25 juni stond al weken met rood omcirkeld op de kalender van Christine Van Goethemd, die absoluut wou aanwezig zijn op de algemene vergadering van Arcopar. Geen vanzelfsprekendheid voor een rolstoelgebruiker. Maar alles was geregeld. Eddy, haar vaste begeleider, zou met haar meegaan naar Brussel. Hij zou ervoor zorgen dat ze op de algemene vergadering aanwezig kon zijn. Alleen, ze kreeg van Arcopar te horen dat dit niet kon. Eddy is immers geen aandeelhouder/coöperant, en mocht bijgevolg niet binnen.

"Kan je dit nu geloven", reageert de dame ontzet. "Een blindegeleidehond mag overal mee naar binnen, maar een mens niet. Ik wacht nu al jaren op een eerlijke, effectieve oplossing voor mijn Arcopar-spaargeld. Maar ik krijg totaal geen vat daarop. We worden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. En nu kan ik zelfs niet naar de algemene vergadering. Eerlijk, ik vrees dat die mensen extreem veel te verbergen hebben, want ze doen alle moeite van de wereld om zoveel mogelijk mensen af te wimpelen.

De kans dat de coöperanten iets terug zien via Arcopar is verwaarloosbaar. Voor Christine Van Goethemd gaat het om goed 2 000 euro: "Dat geld liet ik gewoon op die rekening staan, en was voor mij bedoeld als een spaarcentje voor als ik wat onverwachte kosten had. Ik kan begrijpen dat die 2 000 euro voor andere mensen niet veel geld is, maar voor mij was het geld dat ik nu kon gebruiken. Door mijn ziekte moet ik mijn huis verbouwen voor mijn veiligheid: het bad vervangen door een inloopdouche en ook een traplift plaatsen. Maar ik heb het geld niet om die werken uit te voeren.
Voor de verkiezingen zeiden ze dat we niet moesten vrezen, dat de spaarders via een staatswaarborg hun geld zouden terugkrijgen. Vandaag worden onze brieven beantwoord met standaardbrieven en wijst iedereen naar minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Die verschuilt zich op zijn beurt achter een uitspraak van het Europees Hof dat zegt dat we geen spaarders zijn, maar beleggers. Wij zijn geen beleggers, maar zij die ons spaargeld stalen, speculeerden er inderdaad mee, zonder ons medeweten. Niemand heeft mij gevraagd om met mijn spaargeld te speculeren, ik wist het niet eens. Wij willen gewoon onze spaarcentjes terug, maar worden op alle fronten misbruikt, uitgelachen, en wandelen gestuurd. Het is hoog tijd dat hier een eind aan komt."
 
Bron : De Morgen – 24-06-2015
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.