15
okt

Feel my love

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
De film toont het dagelijks leven in Huis Perrekes (Oosterlo, Geel), waar mensen uit verschillende stadia van het dementieproces samenleven met begeleiders, familieleden en Bolleke, een vrolijk en sociaal hondje. ‘Feel my love’ is het resultaat van bijna drie jaar observeren, praten en af en toe filmen.
Een jaar lang ging Griet Teck er één à twee dagen per week langs, in het begin vaak zonder camera.
Griet Teck : ‘Ik wou eerst het vertrouwen winnen, pas daarna kon ik beginnen filmen. Ik wou momenten op beeld krijgen die je als buitenstaander moeilijker te zien krijgt. Ik toon alles zoals het is, de humor, maar ook de kwetsbaarheid en de pijn. Een vrouw die haar schoen niet meer herkent als schoen. Een dame die heel angstig is en om haar moeder vraagt. Een hondje dat rouwt bij het sterfbed van zijn baasje. Het hoort er allemaal bij, het leven is geen sprookje’.
Over de lof die haar film oogst : ‘Ik denk dat mensen de lichtheid waarderen waarmee ik een zwaar thema in beeld breng. Vaak wordt er gekeken naar wat mensen met dementie niet meer kunnen. Met deze film wil ik tonen wat er wèl mogelijk is, ik wil de mensen achter de beperking tonen’.
‘Feel my love’ loopt vanaf 15 oktober in de Vlaamse bioscopen.
 

Reacties

29/01/2015 - 21:48
paul rh zegt:
Nog niet op DVD (of BluRay) verkrijgbaar dus ?
3/02/2015 - 9:52
BONDGENOOT ZZ zegt:
De DVD is inderdaad nog niet verkrijgbaar. Wordt verwacht : half maart 2015.

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.