3
okt

Nieuw : de Z’app

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
De Z’app is een eenvoudig programma voor tablets en computers en bevat heel wat mogelijkheden :
 
  • Praktische informatie opzoeken over de CM-diensten en –voordelen
  • Rechtstreeks contact opnemen met een CM-medewerker
  • Beeldbellen met vrienden en familie : via een camera hoor je de mensen niet alleen, je ziet ze ook. Beeldbellen blijkt een goede manier te zijn om mensen uit hun isolement te halen. Via Skype kan iedereen met een webcam zonder probleem de woonkamer binnenkomen.
  • Een agenda die erg handig is voor het contact tussen mantelzorgers. Wie komt wanneer op bezoek, wanneer komt de dokter, op de Z’app kun je die zaken makkelijk bijhouden. Omdat iedereen via het internet de agenda kan aanvullen en bekijken, is deze functie ook erg Interessant voor familieleden en vrienden.
De eerste tests tonen aan dat de Z’app heel gebruiksvriendelijk is. Mensen die al ervaring hebben met de computer, hebben een streepje voor, maar eigenlijk kan bijna iedereen het leren. Je moet niet met een muis of klavier kunnen werken, je kunt de knoppen gewoon aanwijzen op het scherm.
Er zit toekomst in dit project, zoveel is duidelijk. Dit is nog maar het begin van een evolutie. Toch zullen beeldschermen het persoonlijk contact nooit helemaal vervangen.
De Z’app is sinds 1 oktober gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.
Meer info via www.cm.be/zapp.
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.