24
jun

Vuilbakjes in herentoiletten

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Urineverlies bij mannen is een steeds groter wordend en onderschat maatschappelijk probleem. Bij mannen ouder dan 65 jaar heeft zelfs 1 op 5 te kampen met incontinentie. Urineverlies kan leiden tot sociaal isolement. Daarom voert   
Ziekenzorg CM regio Mechelen-Turnhout, vandaag actie, in samenwerking met de plaatselijke Ziekenzorgkern in Heist-op-den-Berg.
Vrijwilligers gaan langs de horecazaken om hen te overtuigen ook vuilbakjes in herentoiletten te zetten. “Mannen met incontinentieproblemen blijven weg uit openbare gebouwen en horecazaken, omdat ze nergens hun incontinentiemateriaal discreet kunnen achterlaten”, vertelt Gerrit Ribbens, educatief medewerker van Ziekenzorg CM. “Verschillende vrijwilligers bezoeken honderden horecazaken binnen onze regio gedurende de zomer om de uitbaters te sensibiliseren voor dit probleem. Voor hen is het een kleine moeite, voor de mannen een wereld van verschil!”
 
Sticker
Horecazaken die beloven een vuilbakje te plaatsen, krijgen in september opnieuw een bezoek. Als blijkt dat ze woord gehouden hebben, krijgen ze een sticker die ze zichtbaar aan het raam kunnen plakken, zodat mannen met incontinentieproblemen weten dat ze hier terecht kunnen.
 
Meer info: Gerrit Ribbens, T. 015 21 59 47, GSM 0498 57 41 78, gerrit.ribbens@cm.be.
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.