21
nov

Heb ik recht op het sociale maximumtarief voor aardgas en elektriciteit?

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
  Het bedrag wordt twee keer per jaar vastgesteld door de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG). Omdat al de energieleveranciers deze tarieven moeten volgen, moet je zelf niet op zoek naar de meest voordelige aanbieder.
Je komt in aanmerking als jij of een van je gezinsleden een leefloon of gelijkgestelde OCMWsteun ontvangt, een tegemoetkoming voor Personen met een Handicap (FOD Sociale Zekerheid – Directie-generaal Personen met een handicap) of een toeslag bij de kinderbijslag omwille van een geestelijke of lichamelijke handicap van het kind (66 procent), een inkomensgarantie voor ouderen of een gewaarborgd inkomen voor bejaarden.
 
Het sociale maximumtarief wordt automatisch toegepast en staat vermeld op de factuur. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je een aanvraag indienen bij je energieleverancier.
Voor meer informatie kun je terecht bij de dienst Maatschappelijk Werk van CM in je buurt, het CM-infopunt Chronisch Zieken op 078 05 08 05 (elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op vrijdag van 9 tot 12 uur) of infochronischzieken@cm.be.

Bron : cm.be - 24-11-2014
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.