6
jul

Tijdskrediet voor werkende chronisch zieken

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
"Bij elk artikel over besparingen in de uitgaven wordt verwezen naar de wijziging bij het toekennen van een uitkering bij tijdskrediet. Samenvattend: Tijdskrediet zonder motief = geen uitkering meer, want dat wordt toch enkel gebruikt om 'op wereldreis te gaan'.
En dit compenseert een langere periode voor tijdskrediet met motief, want 'het evenwicht tussen gezin en werk is belangrijk' - dixit Kris Peeters (De Morgen 03-06-2015).
Mijn vrouw heeft MS, kan gelukkig nog steeds fulltime werken, maar zou wel willen afbouwen...
Maar voor 1/5-tijdskrediet kan ze enkel gebruikmaken van de regeling zonder motief, want wij hebben geen kinderen, geen zwaar zieke familieleden... en vallen dus niet binnen de regels van tijdskrediet met motief.
Kan de regering er toch eens over nadenken waarom chronisch zieke patiënten geen toegang krijgen tot tijdskrediet met motief? Want voor ons is een goede balans tussen werk en gezin óók belangrijk, meneer Peeters!

Bron : De Morgen - 06-07-2015

Reacties

14/01/2016 - 23:43
Senne zegt:
Dit is voor onze regering geen prioriteit . Dat er momenteel door corruptie door de verzekeringen met medewerking van medisch deskundigen en gesteund door de politiek . Jaarlijks ong. 3.000.000.000,00€ ten onrechte door het RIZIV word betaald in plaats van de verzekeringen die dit bedrag schuldig zijn aan slachtoffers van allerlei ongevallen. De corrupte deskundigen bepalen wat de verzekeringen moeten betalen . Dit volstaat niet een de gemeenschap moet maar betalen . Als de politiekers hun verantwoordelijkheid opnemen en die corruptie uitschakelen , dan kan dit bedrag worden gebruikt voor diegene die het echt nodig hebben.

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.